Говяжьи ребра, тушеные с медом и пивом

 Источник: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/beer-braised-short-ribs

  • около 3 кг говяжьих ребер
  • 75 мл растительного масла
  • 3 луковицы
  • 450 мл пшеничного пива 
  • 700 мл бульона
  • 140 гр меда
  • тимьян
  • Маринад:


  • Приготовление: 
  • Для маринада смешать 3 ст.л. соли с маслом и специями. Натереть маринадом ребра, оставить на ночь.

  • На следующий день разогреть духовку до 150С. 

  • Heat the oil in a large, shallow pan, tip in the onions and fry until you start to get a deep, rich colour – about 20 mins. 

  • Don’t be scared of the colour, this will add amazing savoury sweetness to the dish.

  •  Pour in the beer and boil to reduce by half, then add the stock, мёд, thyme. 

  • Stir well and bring to a simmer. 

  • Place the marinated short ribs in your largest roasting tin. Pour over the onion and beer braising liquid, then cover tightly with foil. Transfer to the oven and cook the short ribs for 5 hrs or until really tender.

  • STEP 3

    Once the ribs are cooked, remove and put on a plate to rest and cool. 

  • Strain the braising liquid into a saucepan. Уварить жидкость. 


Комментарии